3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

Učenici Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina” osvojili nekoliko nagrada

Učenici violine i flaute na takmičenjima u Beogradu i Valjevu osvojili su nekoliko prvih nagrada.

Na 23. muzičkom takmičenju “Memorijal Dušan Protić” učenice koje pohađaju odsjek violine iz klase profesorice Tijane Ljubičić ostvarile su odličan rezultat. Naime, u prvoj kategoriji najbolja je bila Jovana Zekanović, koja je osvojila 100 bodova, dok su dvije prve nagrade sa 97 bodova osvojile Milica Mitrović i Lorena Jovanović. Sve tri učenice pohađaju pripremni razred, a takmičile su se u kategoriji 1. razreda.

U drugoj kategoriji, osvojene su tri prve nagrade, odnosno Marta Perić je imala 98 bodova, a Leontina Maunaga i Ana Milanović po 97 bodova. Na takmičenju koje je održano u Beogradu u Muzičkoj školi “Vatroslav Lisinski”, klavirska podrška učenicama je bio profesor Đorće Tošić.

Učenici Osnovne mužičke škole Vojin Komatina flauta

Na Međunarodnom susretu flautista “Tahir Kulenović” održanom u Valjevu učenici iz klase profesorice Danijele Avramović, takođe su bili veoma uspješni. Prvu nagradu u konkurenciji drugih razreda osvojio je Petar Bogdanović. U konkurenciji trećih razreda Nataša Zekić je takođe osvojila prvo mjesto. Drugu nagradu osvojila je Katarina Vidaković u konkureciji učenika petog razreda. I na ovom takmičenju u klavirskoj pratnji bio je profesor Đorđe Tošić.

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img