3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

Bojan Ivanović posjetio Tehnički školski centar

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetio je juče Tehnički školski centar. Direktor škole Goran Grujić prezentovao je gradonačelniku projekte koje su realizovani i o buduće planove.

Nakon obilaska škole, gradonačelnik je poručio da ova ustanova može biti primjer mnogima po svom radu, organizovanosti i dobrim rezultatima.

“Srednjoškolci ovdje imaju mogućnost da mnogo nauče i da, kada sutra završe školu, budu traženi na tržištu rada. Na njima je samo da se trude, uče i poštuju svoje profesore. Ova ustanova imala je prethodnih godina podršku Grada Zvornika, i saradnja će se nastaviti i u  narednom periodu.” rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović

“Dobro je poznato da Grad Zvornik značajna sredstva ulaže u obrazovanje. Proširujemo kapacitete vrtića, finansiramo predškolsko i osnovno obrazovanje. U zadnjih nekoliko godina izgrađene su nove škole, kao i nove fiskulturne sale. Primjera radi, samo u zadnje dvije i po godine urađene su tri fiskulturne sale zahvaljujući, prije svega, Vladi Republike Srpske, Federalnom ministarstvu, donatorima i gradskom budžetu.”

“Izdvajamo iz budžeta oko 200.000 KM na godišnjem nivou za podršku studentima kroz stipendije, a takođe finansiramo i prevoz učenika do škola i nazad sa oko 500.000 KM. Sve su to pokazatelji da vodimo računa o obrazovanju i to će biti naša politika i ubuduće”, rekao je gradonačelnik Bojan Ivanović.

“Dobili smo uvjeravanje od strane gradonačelnika da će Gradska uprava, kao i do sada, učestvovati i pružiti nam podršku u svim projektima bitnim za školu. Evidentno je da mi u školi imamo dosta razloga za zadovoljstvo, ali takođe i mnogo pravaca za dalji razvoj”, rekao je direktor Goran Grujić.

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img