15.4 C
Zvornik
20/Apr/2024

Slikarske radionice „Paleta“ na prijemu kod zamjenika gradonačelnika

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović primio je danas predstavnike Slikarske radionice „Paleta“ povodom dvije decenije njihovog postojanja.

Čestitajući im jubilej, zamjenik gradonačelnika je poručio da je „Paleta“ zasigurno jedan od brendova našeg grada.

Bojan Ivanović Paleta Jovo Lalić Zvornik

„Ovo je jedan lijep ljubilej. Jovo Lalić je vrhunski umjetnik i pedagog, još bolji čovjek, koji je kroz svoj rad mnogim našim sugrađanima usadio ljubav prema umjetnosti, prema slikarstvu i grad je na tome zahvalan” – rekao je Ivanović.

On ističe da je Gradska uprava podržavala rad Slikarske radionice “Paleta”, i nada se da će se saradnja nastaviti.

“Dvadeset godina nije malo. Čovjek kada ulazi u ovakvu priču teško može procijeniti koliko će to trajati, ali traje. Ponosni smo na ulično slikarstvo, štafelajsko slikarstvo, na slike u našim ulicama koje predstavljaju naš grad.”

“Najznačajnije je spomenuti da iza ove radionice postoje mnoge izložbe, kolonije, nagrade, postoje ljudi koji su u vrhu svojih zanimanja. Istakao bih Aleksandra Savića koji je svjetski dizajner, Novicu Motiku, Sanju Gligorić, Kristinu Jovanović. To su prve generacije koje su kod mene počele, koje se i dalje javljaju. To je nešto što daje satisfakciju i energiju da čovjek nastavi dalje i to punim plućima” – rekao je Lalić.

On je najavio da im je prioritet da završe animirani film „Prokleta Jerina“ koji će biti prikazan na Međunarodnom festivalu u Nišu, te da planova imaju puno, kao i volje i energije, što je i najznačajnije.

Zvornik
overcast clouds
15.4 ° C
15.4 °
15.4 °
47 %
2.7kmh
100 %
Sat
13 °
Sun
9 °
Mon
14 °
Tue
17 °
Wed
16 °

Najčitanije vijesti

spot_img