10.9 C
Zvornik
18/Apr/2024

Gradska uprava poklonila knjige Narodnoj biblioteci U Zvorniku

Zamjenik gradonačelnika Zvornika Bojan Ivanović uručio je danas knjige direktorici Narodne biblioteke i muzejske zbirke Negosavi Stjepanović, povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga.

On je istakao da se Gradska uprava darivanjem pridružuje obilježavanju ovog dana.

“Ovdje je 230 naslova od 180 autora. Knjige su iz različitih oblasti, a u posjed Gradske uprave su stigle kao poklon u poslednjih petnaestak godina. Na ovaj način želimo da upotpunimo sadržaj naše biblioteke i damo knjige na korištenje našim sugrađanima.“

Knjige koje je zamjenik gradonačelnika uručio se zasnivaju na temama iz privrede, turizma, kulturno – istorijskog nasleđa, demografije, istorije i zvorničkog sporta.

Bojan Ivanović Narodna biblioteka

Cilj današnje aktivnosti je da se probudi ljubav prema knjizi i podstaknu djeca i odrasli da daruju ili razmjenjuju knjige.

Stjepanovićeva se zahvalila Gradskoj upravi na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Ivanovićem.

“Gradska uprava Zvornik apsolutno podržava sve naše aktivnosti. Ne samo ovog 14. februara, jer Grad izdvaja značajna sredstva kako bi tokom cijele godine ova Biblioteka nabavila knjige iz svih oblasti za sve kategorije naših korisnika. Zahvaljujući upravo podršci naše Gradske uprave mi smo jedna od najsnabdjevenijih biblioteka koja najviše sredstava u toku godine utroši za nabavku novih knjiga.”

“Ako kažemo da Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske ne nabavi toliko novih naslova u toku godine onda vam to sve govori. Bez podrške Gradske uprave, ne samo kada su knjige u pitanju, nego i druge naše aktivnosti, ne bismo mogli. I ovaj dan i ovaj dar pokazuju da se nastavlja kontinuirana saradnja i sigurna sam da ćemo u narednom periodu postizati još bolje rezultate.“

Zamjenik gradonačelnika obišao je prostorije Narodne biblioteke i muzejske zbirke i upoznao se sa onim što se u njoj trenutno realizuje i sadržajima koje ima.

Zvornik
broken clouds
10.9 ° C
11.4 °
10.9 °
52 %
3.2kmh
84 %
Thu
11 °
Fri
12 °
Sat
14 °
Sun
6 °
Mon
7 °

Najčitanije vijesti

spot_img