35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

Gurdeljević: “Mikroskop je značajan za dijagnostiku tumorske promjene koje nisu vidljive golim okom”

Otorinolaringološke ambulante opremljene su aparatima koji će značajno unaprijediti rad ove službe.

Među pristiglom opremom su ORL pregledni mikroskop, endoskopska kamera, modul za endoskopiju sa ugrađenim dvokanalnim izvorom svjetla, fleksibilni videonazofaringolaringoskop, rigidne endoskopske optike, čeono LED svjetlo, mobilna pregledna stolica za pacijenta.

“Pristigla oprema je najsavremenija ovog tipa i pruža brojne mogućnosti u smislu endoskopskih pregleda posebno regija koje su nedostupne klasičnim pregledom, što značajno olakšava i ubrzava dijagnostiku”, rekao je Načelnik Odjeljanja za ORL dr Mladen Gurdeljević.

Endoskopija podrazumijeva pregled nosa i sinusa pomoću kamere i izvora svjetlosti, kao i pregled gornjeg nosnog dijela ždrijela, te grla i dušnika.

“Mikroskop je značajan za dijagnostiku pojedinih specifičnih stanja kao što su tumorske promjene koje nisu vidljive golim okom, raznih trauma, što omogućava praćenje stanja prije i poslije intervencija”, rekao je dr Gurdeljević.

Jzu bolnica Zvornik stigli novi aparati mikrokop

Uz novu opremu dostupne su i nove usluge u sklopu ORL službe, kao što je fiberendoskopija, za koju se do sada moralo odlaziti u veće medicinske centre.

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img