35.4 C
Zvornik
14/Jul/2024

Nastavak akcije “Spartakus”: Banjalučki hirurzi osumnjičeni da su pomagali Zvorničaninu

Milan Simatović i Velimir Škrbić, hirurzi iz Banjaluke, prijavljeni su Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su umiješani u kriminalne radnje koje se istražuju u okviru akcije ”Spartakus”.

Osumnjičeni su da su pravili lažne ljekarske nalaze u kojima se navodilo da se Bojan Raonić iz Zvornika u određeno vrijeme nalazio na bolničkom liječenju u UKC Republike Srpske, što mu je omogućavalo da izbjegava Sud BiH.

Za to vrijeme Raonić se zapravo nalazio u Belgiji gdje je uhapšen i osuđen za organizovani kriminal i trgovinu narkotika. I Sud BiH Raonića je osudio na pet godina zatvora zbog falsifikovanja isprava, ali nije odležao ni dana. Navodno je i odlazak na izdržavanje kazne odlagao pomoću lažnih ljekarskih nalaza.

Prema nezvaničnim saznanjima, u spornim nalazima je navođeno da je Raonić na liječenju u UKC Republike Srpske bio čak i u martu 2021. godine, kada se nalazio u pritvoru u Belgiji.

Iz MUP Srpske saopšteno je da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet podnijela izvještaj Tužilaštvu BiH zbog sumnje da su M.S. i V.Š. počinili krivična djela pomoć počiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i krivično djelo primanje mita.

Za navedene postoji osnov sumnje da su u periodu od februara 2020. do 30. decembra 2021. godine počinili navedena krivična djela obavljajući službenu dužnost u jednoj Javnoj zdravstvenoj ustanovi u Banjaluci – saopštio je MUP Srpske.

Podsjetimo, u akciji ”Spartakus” uhapšeni su Bojan Đokić zvani Đurđo iz Zvornika, banjalučki advokat Dragan Stupar i Strahinja Pandurević iz Istočnog Sarajevo.

– Osumnjičeni su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa krijumčarenjem veće količine opojnih droga, pranjem novca i drugim krivičnim djelima, – saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Osim trojice pritvorenih pod istragom su još Bojan Raonić iz Zvornika, koji u Belgiji izdržava zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom, zatim Zlatan Ćuk iz Bijeljine i Tomislav Petrović iz Pala, koji se nalaze u bjekstvu, Raonićeva majka Milada i drugi.

Preuzeto: Srpskainfo.com

Zvornik
clear sky
35.4 ° C
35.4 °
35.4 °
34 %
2.1kmh
0 %
Sun
37 °
Mon
34 °
Tue
39 °
Wed
36 °
Thu
37 °

Najčitanije vijesti

spot_img