3.1 C
Zvornik
4/Dec/2023

Održana konferencija Udruženja doktora porodične medicine Zvornik

Dr Goran Birčaković, dr Natalija Stević i dr Danijela Žepinić održali su konferenciju za medije povodom Svjetskog dana doktora porodične medicine.

“Osnovni problem jeste riješenje finansijskih sredstava za specijalizaciju doktora porodične medicine. Napravljen je prvi korak u osnivanju edukativnog centra gdje će specijalistima biti omogućeno da veliki dio staža odrade u Zvorniku. Takođe želim da spomenem dobru saradnju udruženja sa Medicinskim fakultetom u Foči.”

“Imamo problem sa nestašicom lijekova te molimo pacijente za razumijevanje. Ovom prilikom želim da naglasim potrebu za specijalistima porodične medicine kako u Zvorniku tako i u svim ostalim mjestima na regiji Birač”, rekao je dr Goran Birčaković specijalista porodične medicine i predsjednik Udurženja doktora porodične medicine Zvornik.

“Organizacija Udruženje doktora porodične medicine regije Birač obilježiće 19. Maja Svjetski dan porodične medicine. Otvaranje će biti u 16:00h u Hotelu Novak i trajaće dva dana. Održaće se predavanja gdje će učestvovati doktori iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Makedonije. Narednog dana biće organizovana radionica za specijaliste porodične medicine iz Republlike Srpske na temu ambulantni monitoring holtera pritiska,” rekla je dr Natalija Stević.

“Ovogodišnji slogan obilježavanja glasi “porodični ljekar u srcu zdravstva”. Ovim sloganom želimo da stavimo akcenat na doprinos i značaj koji imaju doktori porodične medicine u funkcionisanju zdravstvenog sistema.”

“Teme na našim predavanjima koja se održavaju 19. i 20. Maja biće prvenestveno na prevenciji kardiovaskularnih oboljenja. Govoriće se i o gojaznosti, fizičkoj aktivnosti, borbi protiv pušenja, hipertenziji kao i  savremenim terapijskim i dijagnostičkim modalitetima u tretmanu hipertenzije.”

“19. Maja se planira i otvaranje Hispa centra u Domu zdravlja Zvornik. Hispa centri su centri za hipertenziju i prevenciju infarkta šloga,” rekla je dr Danijela Žepinić.

 

 

Zvornik
clear sky
3.1 ° C
3.4 °
3.1 °
31 %
2.5kmh
5 %
Mon
6 °
Tue
11 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
5 °

Najčitanije vijesti

spot_img