10.4 C
Zvornik
5/Dec/2023

Stevanović: Prioritet je da se popravljaju pozicije fabrike na svjetskom tržištu

Stevanović je rekao da promjene u kompaniji "Alumina“ neće negativno uticati na tržište i zaposlene.

“Novi menadžment “Alumine“ nastaviće kontinuitet razvoja dostignutog stepena proizvodnje, osvajati nove proizvode i nova tržišta, proširivati proizvodne kapacitete i boriti se za bolje pozicioniranje kompanije na evropskom i svjetskom tržištu.”

“Jedan od prioriteta menadžmenta je zalaganje za bolji standard i položaj radnika. Neće biti otpuštanja radnika, ukidanje regresa, smanjenja plata, neće biti viška zaposlenih, jer će za svakoga biti posla.”

“Moramo voditi računa i o našim dobavljačima, jer su oni važan dio funkcionisanja kompanije u smislu da sve neophodne sirovine “Alumina” dobije na vrijeme i u traženom kvalitetu kako bi naši proizvodi bili što konkurentiji na evropskom i svjetskom tržištu.”

Zoran Stevanović Alumina

“Kompanija “Alumina” ide u daljem pravcu proširivanja tržišta, a to može samo uvođenjem novih proizvoda, novih tehnologija i proširenjem proizvodnih kapaciteta proizvoda koji su našli svoje mjesto na tržištu. Već polovinom ove godine biće uduplani kapaciteti proizvodnje precipitiranih hidrata.”

“Ova organizacija ima ozbiljan potencijal, prije svega, u ljudima u radnicima i menadžmentu, jer je to najvažniji resur koji posjeduje ova fabrika, pa ga treba dalje razvijati čime će zadržati i poboljšati tržišnu poziciju”. rekao je Zoran Stevanović, novi predsjednik Upravnog odbora privrednog društva “Alumina”.

Stevanović se zahvalio prethodnom predsjedniku Upravnog odbora kompanije Miletu Matiću na dosadašnjem uspješnom vođenju kompanije, ističući da je Matić u vrlo teškim uslovima, održao kontinuitet proizvodnje i borio se za pozicioniranje kompanije na svjetskom tržištu.

Zvornik
broken clouds
10.4 ° C
10.4 °
10.4 °
69 %
0.8kmh
84 %
Tue
10 °
Wed
4 °
Thu
3 °
Fri
4 °
Sat
2 °

Najčitanije vijesti

spot_img